Domenii principale

Ghicit in cafea Vezi consilierii din acest domeniu

Ghicit in cafea

Ghicitul în cafea este un vechi obicei turcesc, răspândit în majoritatea ţărilor aflate la un moment dat sub influenţa Imperiului Otoman. Spre deosebire de felul în care bem cafeaua astăzi, în viteză, la pachet, pe stradă sau de la automat, vechile civilizaţii făceau din asta un adevărat ritual, asemănător ritualului ceaiului din Japonia.
Ghicitul în cafea este un vechi obicei turcesc, răspândit în majoritatea ţărilor aflate la un moment dat sub influenţa Imperiului Otoman. Spre deosebire de felul în care bem cafeaua astăzi, în viteză, la pachet, pe stradă sau de la automat, vechile civilizaţii făceau din asta un adevărat ritual, asemănător ritualului ceaiului din Japonia. Cafeaua se bea în clipele de relaxare, împreună cu persoanele dragi, în tihnă, iar ghicitul, practicat adesea în familie sau între prieteni, vine să completeze momentul special.

Cum prepari cafeaua?În primul rând, cafeaua trebuie făcută la ibric. Turcii folosesc "cezve", un ibric special conceput pentru asta, în care se pot prepara două ceşti de cafea. Iar pentru fiecare ceaşcă, o linguriţă de cafea măcinată potrivit este suficientă. Dacă eşti obişnuită să bei cafeaua cu o cană enormă (ceea ce nu e tocmai o veste bună pentru sănătatea ta), trebuie să ştii că pentru ghicit ai nevoie de o ceaşcă.

 Cum procedezi?Cafeaua se bea într-un moment de relaxare, nu pe fugă, nu în timp ce faci altceva. Trebuie să o bei pe îndelete, să te gândeşti la lucruri pozitive şi să încerci să te eliberezi de gândurile apăsătoare. Este foarte important să bei dintr-o singură parte a ceştii şi să îţi pui o dorinţă sau să te gândeşti la o chestiune despre care vrei să ştii mai multe.

După ce ţi-ai băut cafeaua, aşază farfurioara deasupra ceştii, învârte de câteva ori în sensul opus acelor de ceasornic, pentru ca zaţul să se distribuie pe toată ceaşca, apoi întoarce cu gura în jos.

Ceaşca ta trebuie lăsată ceva timp neatinsă, cel puţin până se răceşte. Tradiţia mai spune că poţi pune o monedă deasupra, ca să elimini energiile negative şi ca ceea ce îţi va arăta zaţul să fie preponderent pozitiv. De asemenea, ajută la răcirea ceştii.

Specialistii eUniversum, va poate ajuta la citirea cafelei dvs, in care acolo puteti afla multe si multe lucruri despre evolutia destinului dvs in viitor.
Cum procedati? Expertii nostri, va pot scrie pe free-chat instructiunile de care aveti nevoie.

Specializarile noastre

Convertor Valutar

Din:

In

Valoare: