Domenii principale

Consiliere Tarot Vezi consilierii din acest domeniu

Consiliere Tarot
Consiliere Tarot
Consiliere Tarot

ORIGINEA TAROTULUI ESTE ÎNVĂLUITĂ ÎN MISTER

Ce este Tarotul? Care este adevărata lui origine?

Cărţile de Tarot sunt menţionate în vechile relatări, cărţi şi documente, pergamente şi artefacte ale sec. al XIII-lea. Este probabil ca originile lui să fi fost în India, Iran sau China şi să fi fost adus în vest de ţigani, cruciaţi sau de invadatorii arabi ai Spaniei.

d Wirth îl datează ca fiind de pe vremea lui Carol al VI-lea, fără ca de fapt să se ştie de unde şi-a luat modelele cel care l-a desenat. Majoritatea cercetătorilor sunt de acord însă că există o înţelepciune colectivă, care coboară până în timpurile cele mai vechi, consacrată de tradiţia pe care ne-au păstrat-o romii. Misticul Tarot combină astrologia, numerologia, simbolistica şi ocultul pentru a revela trecutul, prezentul şi viitorul. Citirea Tarotului te face să priveşti altfel relaţiile de prietenie şi situaţiile vieţii sugerând devărul şi schimbările pozitive. Cu cât crezi mai mult în Tarot, cu atît mai multe secrete, răspunsuri şi detalii primeşti. Această veche metodă divinatorie ne oferă accesul la nivelurile înalte ale conştiinţei şi ale înţelegerii propriei fiinţe. Tarotul este rezumatul ştiinţei oculte antice. Este rezumatul sintetic al acesteia. Se foloseşte, după cum am văzut, sub formă de joc pentru a profeţi. Dar pentru filosofia hermetică este, înainte de toate, un subiect de meditaţie înaltă. Tarotul întruchipează înţelepciunea vechiului Egipt, tradiţiile păgâne celtice şi simbolismul lui Dante. Cuvântul Tarot are rădăcina în „Tarrock" sau „Tarrochi", denumire primită de jocul de cărţi în Europa din sec. al XIV-lea.

O interesantă teorie vine de la Papus în „Cheile oculte ale Ştiinţei", unde se explică faptul că vechii preoţi egipteni au creat cărţile de Tarot astfel încât să devină o cale de conservare a secretelor iniţiatice, pentru iniţiaţii viitorului.

Alte şcoli au crezut că Tarotul este înregistrarea învăţăturilor secrete a unor grupări religioase, ocultişti şi societăţi spirituale din Europa.

Originea Tarotului a mai fost atribuită gnosticilor şi primei secte creştine, dar cel mai popular concept consideră originea cărţilor de Tarot în legendara „Cartea lui THOT\"conţinând învăţăturile secrete ale şcolilor de iniţiere egiptene şi filosofiei ebraice. Simbolurile şi ilustraţiile Arcanelor Majore pot fi din Kabbală (Quabbalah), sistemul misitic al tradiţiilor evreieşti care atribuie puteri divine numerelor şi literelor. Personalităţi marcante şi mişcări spirituale de seamă au contribuit la evoluţia şi explicaţia cărţilor Tarotului, noul Tarot fiind creat până azi cu viziuni şi interpretări diferite.

Marele ocultist Eliphas Levi a considerat TAROTUL ca fiind „Cheia universală a artelor magice şi a tuturor dogmelor religioase, cheia Quabbalei şi a Bibliei, clavicula lui Solomon".

„Axioma centrală şi incomunicabilă stă în literele cuvintelor AZOTH şi INRI scrise kabbalistic şi în monograma lui Hristos, aşa cum a fost ea brodată pe labarum şi care a fost interpretată de kabbalistul Guillaume Postel sub numele de ROTA, din care adepţii au format cuvântul TARO sau TAROT, repetând de două ori prima literă pentru a indica cercul, şi a lăsa să se înţeleagă faptul că acest cuvânt a fost inversat. Tarotul combina astrologia, numerologia, simbolistica si ocultul pentru a revela trecutul, prezentul si viitorul.

„Tarotul, de fapt", - ne spune Eudes Picard-, „revelează lumea ideilor şi a principiilor şi ne permite să înţelegem legile evoluţiei evenimentelor. La prima vedere el uluieşte prin imaginile sale ciudate şi nu îl găsim decât curios. Pe urmă surpriza, poate amuzantă, se transformă, şi omul inteligent ghiceşte că se află în prezenţa unui moment al gândirii umane, că îndărătul acestor lame cu o aparenţă naivă se ascunde altceva decât imaginaţie. Atunci este privit cu mai multă atenţie şi misterul, puţin câte puţin, se luminează. Cartea devine oglinda în care se reflectă o întreagă construcţie spirituală.

După convingerile lui Papus şi Eliphas Levi, a existat un cuvânt sacru care dădea cheia întregii ştiinţe, cuvânt iniţial al tradiţiei orale kabbalistice.

Această necesitate de simplificare a cunoaşterii universale cu ajutorul unui fel de cheie iniţiatică este aşa de constantă la toate popoarele, încât o găsim sub diferite forme nu numai în Egipt (tarotul egiptean este cel mai cunoscut), dar şi la indieni, unde este alcătuit dintr-un joc de şah numit Tchaturanga format din patru serii (elefanţi, căruţe, cai, infanterişti) care arată sub câte forme se află Tarotul.

Actualmente există un număr destul de mare de taroturi, dintre care, cele mai cunoscute sunt: tarotul lui Etteilla - comentat de Elie Alta, care spune despre el că este cea mai bună reconstituire a celui egiptean; TAROT THOTH, după „Cartea lui Toth", a lui Hermes Trismegistus, tarotul lui Watillaux, tarotul italian Tavaglione, cel din Besancon, din Marsilia (după aprecierile lui Papus acestea ar fi cele mai bune); RIDER WAITE TAROT, după cartea„Tarotul" lui Edward Waite; şi în final, cel al lui Oswald Wirth, realizat după principiile marelui ocultist francez Eliphas Levi).

„Ideile pe care le conţine sunt imuabile şi universale. Ele coboară până la primele necesităţi ale observatorilor chinuiţi de dorinţa de a nota prin formă, număr şi simbol, intuiţiile lor geniale asupra mecanismului univesal ... Cum a fost Iliada pentru aezii ei, care ne-au transmis, fără a comenta, un fel de epopee celestă.

O trăsătură carateristică a Tarotului este că, deşi a traversat atâtea secole, fondul a fost schimbat foarte puţin. Modificările au drept obiect detaliile de formă şi trădează numai fantezia artistului. Deci se poate spune că Tarotul ne-a fost transmis mai mult deformat decât modificat. Către latura esoterică şi simbolică a lui trebuie îndreptată toată atenţia şi dirijate cercetările. Pentru a-l înţelege mai bine este necesară posedarea unor cunoştinţe generale de kabbală, astrologie şi, de asemenea, o cunoaştere a esoterismului numerelor. După Fabre d`Ollivet, cuvântul Kabbala, care desemnează tradiţia, vrea să spună: „ceea ce s-a primit vine de altundeva şi se trece din mână în mână"...


Specialistii nostri va stau la dispozitie, non-stop pentru a va raspunde tuturor interbarilor ce va nelinistesc.

Parapsihologie, Clarviziune, Tarot, Ghicit in carti, Astrologie, Psihologie, Psihoterapie

Inregsitrati-va acum Gratuit si veti beneficia de o Convorbire Telefonica Promotionala de 15 minute cu numai 4,99 euro( inclusiv taxe incluse) cu unul dintre Expertii nostri eUniversum

Specializarile noastre

Convertor Valutar

Din:

In

Valoare: